Uittips met kinderen

Alles over Frankrijk

links_onder_menu

Berlijn

!Let op: Voor Berlijn heb je een milieusticker nodig: een milieusticker voor Berlijn

Slechts weinig wereldsteden lenen zich zo goed voor een gezinsvakantie als Berlijn. Het aanbod aan bezienswaardigheden (musea, dierentuinen, architectuur, bekende winkelcentra, etc.) is enorm. Een stedentrip naar deze stad biedt voor ieder wat wils. En toch is het niet moeilijk om in Berlijn een vakantieaccommodatie te boeken tegen een goede prijs /kwaliteit verhouding. Een centraal gelegen en toch betaalbare familiekamer in een hotel of een appartement behoort tot de mogelijkheden.

Berlijn is een bruisende stad waarin de geschiedenis tot leven komt. Daar dragen indrukwekkende kunstcollecties en archeologische verzamelingen aan bij. Bijzondere gebouwen van wereldberoemde architecten gaan samen met grote groenvoorziening in en rondom de stad (o.a. Tiergarten en Wanssee). Daardoor is het mogelijk om binnen de stadsgrenzen te recreëren midden in de natuur. Dit kan overigens ook in één van de twee Berlijnse dierentuinen. Voor liefhebbers van winkelen is Berlijn eveneens een must. Daarvoor kan men onder meer terecht in KaDeWe, Ku’damm, rondom de Hackeschen Höfe en rondom Potsdamer Platz.

Fernsehturm Berlijn

De Fernsehturm gezien vanaf het uitzichtplatform van het Kollhoffgebouw

Waar te beginnen in een stad waarin zoveel te doen is? Misschien een kennismaking vanuit de lucht? Dit kan onder meer in de Fernsehturm, de televisietoren op de Alexanderplatz. Deze constructie is uitgerust met een enorme op een kerstbal lijkende bol die het stadsbeeld domineert. In deze bol is een café gevestigd die in dertig minuten om zijn as draait. Het uitzichtplatform van het Kollhoffgebouw geeft een spectaculair zicht op de Potsdamer Platz en andere grootschalige bouwprojecten die gerealiseerd zijn op het voormalige niemandsland rondom de grotendeels verwijderde muur. De glazen koepel van de Rijksdag is eveneens een bezichtiging waard, zowel omwille van de architectuur als het uitzicht.

Berlijn heeft talrijke indrukwekkende musea. De meeste zijn aantrekkelijk voor jong en oud. Dit geldt onder meer voor de archeologische vondsten in het Pergamonmuseum, de skeletten van dinosaurussen in het Natuurkundemuseum en diverse in paleizen ondergebrachte musea. Het Museum für Völkerkunde is voorzien van een Junior afdeling. In het indrukwekkende Duitse Techniekmuseum kunnen kinderen zelf weven, drukken, papier maken en graan malen. Ook is daar een spookhuis waarin het oriëntatievermogen op de proef wordt gesteld. Maar wees gewaarschuwd! Extra ‘eng’ voor de jeugd is de afdeling locomotieven en oldtimers wanneer volwassenen daar weer zelf kind worden.

Pergamon berlijn

Pergamon museum

Enkele musea hebben specifiek kinderen en jeugd als doelgroep. Daartoe behoren het Labyrint, waarin jongeren muziekinstrumenten mogen bespelen en diverse experimenten mogen uitvoeren en het machmitmuseum waarin kinderen creatief bezig kunnen zijn. Een museum voor wetenschappers in spé is Exploratorium in Potsdam. Door zelf te onderzoeken worden natuurwetenschappelijke principes op een speelse en toegankelijke wijze aan de man gebracht.

Een bezoek aan Berlijn wordt vaak gecombineerd met een uitstapje naar Potsdam. De meeste toeristen bezoeken daar het wereldberoemde park van Sanssouci waarin diverse paleizen liggen. In deze mooie plaats zijn nog andere bezienswaardigheden gelegen. In filmpark Babelsberg te Potsdam is het mogelijk achter de schermen van de film te kijken. Illusie en werkelijkheid gaan daar hand in hand. Leuk voor oudere kinderen en tieners zijn onder meer de stuntshows, een gestimuleerde duik in een Russische atoomonderzeeër en een 4D actiebioscoop. Ook zijn in het filmpark diverse attracties voor kleine kinderen aanwezig.

potzdamerplatz

Potzdamer Platz

appartementen en hotels Berlijn Appartementen en hotels in Berlijn (vakantie Berlijn)
Appartement interhome berlijn Interhome appartement Berlijn
Berlijn met kinderen Berlijn met Kinderen
Reisgidsen Berlijn Reisgidsen Berlijn