Uittips met kinderen

Alles over Frankrijk

links_onder_menu

Vakantie Berlijn

Appartementen, hotels en andere accomodaties

In en rondom Berlijn zijn allerlei verschillende typen vakantieadressen te vinden, waaronder vakantiehuizen, campings en vijf sterren hotels. Het type accommodatie en de locatie wordt meestal bepaald door het aantal vakantiedagen en het seizoen. Overnachten in de nabijheid van indrukwekkende bezienswaardigheden tegen scherpe prijskwaliteit verhoudingen is in de Duitse hoofdstad in ieder geval mogelijk. Diegenen die ook buiten het stadscentrum zoeken doen er verstandig aan om een verblijfplaats te selecteren in de nabijheid van een metrostation.
Gezinnen die een lang weekend in Berlijn blijven kiezen vaak voor een familiekamer in een hotel. Alleen al in het stadscentrum zijn talrijke hotels met familiekamers te vinden. Vaak is het ook mogelijk om twee naast elkaar gelegen hotelkamers te boeken. Doorgaans is deze optie natuurlijk een stuk duurder. Diegenen die de voorkeur geven aan hotelketens die streven naar een vaststaande kwaliteit kunnen voor een familiekamer onder meer terecht bij Suitehotels en Novotel. Suitehotel biedt ruime kamers aan nabij de Potsdamer Platz. Een gezin bestaande uit vier personen kan daarin gemakkelijk overnachten. De kamers van Suitehotel zijn voorzien van onder meer een magnetron. Novotel Mitte biedt comfortabele familiekamers dicht bij het museumeiland aan. Novotel Tiergarten ligt in de directe nabijheid van stadspark Tiergarten en op loopafstand van de dierentuin.

vakantie in berlijn

Vakantie in Berlijn

Families die een week in Berlijn blijven kunnen kiezen uit een groot aanbod van appartementen. Diverse appartementen in Berlijn zijn overigens ook te boeken voor een korter verblijf. Een groot voordeel van een appartement buiten een hotelkamer is de privacy (twee gescheiden slaapkamers met aparte woonkamer mogelijk). De aanwezigheid van een keuken met onder meer een koelkast maakt het bovendien mogelijk om daar een aantal maaltijden te eten. Bekende internationale ketens die appartementen in Berlijn aanbieden zijn Citadines .

Tip: Berlijn vanuit Wannsee en Potsdam 

Vooral in de zomervakantie is het aangenaam om te overnachten en recreëren in het groene en waterrijke Wannsee. Dit stadsdeel in het uiterste zuidwesten van Berlijn ligt grotendeels op een eiland. Het is voorzien van stranden, jachthavens, rondvaartboten en bossen. Zeer bezienswaardig is het Pfaueninsel, een op een eiland gelegen natuurgebied met een romantisch lustslot. Wannsee is met het centrum van Berlijn verbonden door de S-Bahn en verschillende buslijnen.

Potsdam

Het enorme park van Sanssouci in Potsdam is uitgerust met paleizen en andere monumenten.

Potsdam is een aantrekkelijke stad vol historische bezienswaardigheden in de nabijheid van Berlijn. De stad is wereldberoemd dankzij het park van Sanssouci en de daarin gelegen paleizen (wereldmonumentenlijst van UNESCO). Potsdam heeft echter nog veel meer andere indrukwekkende historische bouwwerken. Filmpark Babelsberg is een familieaangelegenheid die zich richt op kinderen en jongeren van allerlei leeftijden. In Potsdam zijn zowel campings als vakantiehuizen en appartementen te vinden. De stad is met het centrum van Berlijn verbonden door de S-Bahn.

Hotels in Berlijn

Appartementen / vakantiehuizen in Berlijn

Appartement interhome berlijn Interhome appartement Berlijn
Berlijn Meer informatie over Berlijn