Uittips met kinderen

Alles over Frankrijk

Elzas

Alsace

Een gevarieerde vakantie in een Franse regio? Denk dan eens aan de Elzas. Deze regio heeft veel te bieden; liefelijke dorpjes met vakwerkhuizen, indrukwekkende natuurreservaten, glooiende wijndomeinen (met daarin de wereldberoemde Route du Vins), historische bouwwerken (waaronder kastelen en kasteelruïnes temidden van landschappelijk schoon) en een goede keuken.

Haut-konigsbourg

Château (kasteel) d’Haut-Koenigsbourg

De hoofdstad van de Elzas is Straatsburg, een stad met een bekoorlijk historisch centrum vol bezienswaardigheden. De stad Colmar is ook een bezoek waard.Wie kan genieten van schitterende uitzichten komt in de Vogezen aan zijn trekken. Daar kunnen diverse sporten worden beoefend in een prachtige omgeving.

straatsburg

Straatsburg

Specifiek aantrekkelijk voor kinderen is o.a. het plaatsje Kintzheim. Dit is te danken aan de apenrots, een show met adelaars in een kasteel en een park met dieren en speelplezier. Mulhouse heeft een dierentuin (zoo-mulhouse.com). Wandelen in een park met otters en ooievaars kan in Hunawihr. Een pretpark voor in het bijzonder jonge kinderen is Didiland en er is ook een natuureducatief pretpark. Sportieve tieners zonder hoogtevrees kunnen zich uitleven in diverse klimparcoursen. Een avonturenpark is te vinden in Brumath.

apenrots

De apenrots in Kintzheim

De Elzas is een grensgebied. Op de rechteroever van de Rijn ligt Duitsland. Op Duitse bodem in de nabijheid van de grens liggen ook diverse toeristische trekpleisters. Daartoe behoren Völklingen, Saarbrücken, Mannheim, Heidelberg, Schloss Schwetzingen, Schloss Bruchsal, Karlsruhe, Baden-Baden en Freiburg in Breisgau. Aan de Elzas grenst ook het met talrijke bezienswaardigheden uitgeruste Basel te Zwitserland.

Accomodaties Accomodaties Elzas
clos d´eguisheim Résidence Le Clos d’ Eguisheim
Reisgidsen Elzas Reisgidsen Elzas