Uittips met kinderen

Alles over Frankrijk

Het Loiredal

Het Loiredal is een streek vol schitterende kastelen, paleizen en spannende historische verhalen. Sommige paleizen lijken uit een sprookje te komen. Ruïnes van kastelen roepen ridderverhalen in gedachten. Jonge kinderen kunnen zich op dergelijke locaties ridder of prinses wanen. Tieners en volwassenen kunnen zich inleven in de gebeurtenissen die zich daar hebben afgespeeld.

meer informatie ... Centre

Meer informatie ... Pay de Loire

Accommodaties in de Loire

kastelen loire

Ten oosten van Tours liggen vijf wereldbekende paleizen en kastelen; namelijk in Blois, Cheverny, Chambord, Chenonceau en Valancay. De eveneens zeer befaamde kastelen te Villandry en Azay-Le-Rideau bevinden zich ten westen van Tours. Toeristen uit de hele wereld komen op deze bezienswaardigheden af. Het Loiredal herbergt ook talrijke minder bekende kastelen en paleizen. Een deel daarvan is zonder meer een bezoek waard. Bezienswaardige exemplaren zijn te vinden in Langeais, Ussé, Chinon, Châteaudun, Chaumont-sur-Loire en Le Lude. Een andere bijzondere aanrader is Amboise. Deze historische plaats beschikt zowel over een aantrekkelijk kasteel als het landhuis waar Leonardo Da Vinci woonde.  Dit landhuis (Le Clos-Lucé genaamd) en de omliggende tuinen staan in het teken van de uitvindingen van deze kunstenaar/wetenschapper. Wie veel kastelen en paleizen wil bezoeken kan het beste een centraal tussen de bezienswaardigheden gelegen camping of appartement boeken. Aan deze voorwaarde voldoet Camping Les Châteaux (Indigo) en Camping Parc du Val du Loire (Yellow Village, van appartementen voorzien.).

ridders loire

Maine-et-Loire is ook geschikt als verblijfplaats. Angers behoort tot de bezienswaardigheden in dit departement. Het historische centrum heeft een interessant kasteel, een indrukwekkende kathedraal en enkele winkelgebieden. Bezienswaardige kastelen en paleizen zijn te vinden in Serrant, Brissac, Écuillé (Le Plessis-Bourré) en Saumur. Ook de abdij van Fontevraud met de grafmonumenten van o.m. koningin Eleonora van Aquitanie en Richard Leeuwenhart is een bezoek waard. Een mogelijkheid betreft Logis Les Terrasses De Saumur in Saumur. Dit hotel is gunstig gelegen en voorzien van een zwembad. Bovendien beschikt het over enkele appartementen.

Meer accommodaties in de Loire