Uittips met kinderen

Alles over Frankrijk

De Randstad & het Groene Hart

Vakantieparken en bezienswaardigheden in en rondom de Randstad

De Randstad heeft talrijke bezienswaardigheden en toeristische attracties. Bij elk weertype is hier iets te doen. Badplaatsen als Zandvoort, Noordwijk aan Zee, Katwijk aan Zee en Scheveningen zijn populair bij zonnig weer, terwijl een grote diversiteit aan kindvriendelijke musea uitkomst bieden bij regen. Schitterende historische steden en het veelal uit weideland bestaande Groene Hart wisselen elkaar af. Vooral in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Leiden en Haarlem is veel te zien en te beleven. Op onderstaande kaart zijn bezienswaardige steden, interessante toeristische trekpleisters en vakantieparken weergegeven.

Randstad Frans Halsmuseum Teyers Museum Keukenhof Naturalis Rijksmuseum van oudheden Muiderslot Aviodrome Artis Nemo Beeld en Geluid Dierenpark amersfoort militair luchtvaarmuseum Kasteel De Haar Sonnenborgh Huis Doorn Kinderdijk Slot Loevestein Archeon Corpus Gemeente Museum Sealife Scheveningen Prinsenhof Delft Nai Diergaarde Blijdorp Space Expo Centerparcs Eemhof Centerparcs Zandvoort Duynpark de Heeren van 's Gravensande Vakantiepark Kijkduin in Den Haag Recreatiepark Noordwijkse Duinen Marinapark Volendam Landgoed Ginkelduin in Leersum Duinrell in Wassenaar Meer tips, amsterdam Leiden parc du soleil Park Wijde Aa

Center Parcs

Roompot

Landal

Center parcs

Parc Zandvoort

Roompot

Marinapark Volendam

Landal

Dunimar

Center parcs

Park Eemhof

Roompot

Duinrell in Wassenaar

Landal

De Koornmolen

(Gebruik code CP6351 en CP6352 voor extra €25 korting) Roompot

Vakantiepark Kijkduin in Den Haag

   
    Roompot

Landgoed Ginkelduin in Leersum

   

Hogenboom

 

 

   
Hogenboom 1 Recreatiepark Noordwijkse Duinen        
Hogenboom 2 Parc du Soleil        
Hogenboom 3

Duynparc De Heeren van  ’s Gravensande

       
Hogenboom 4 Park Wijde Aa        

 Vakantieparken in de nabijheid van de zee

Duynparc De Heeren van ’s Gravensande (Hogenboom) bevindt zich in een rustige omgeving achter de duinen. Den Haag, Rotterdam en Delft zijn vanaf dit vakantiepark binnen 20 minuten te bereiken. Vakantiepark Kijkduin in Den Haag (Roompot)heeft een speeltuin en een overdekt zwembad. Vakantiepark Duinrell (Roompot) in Wassenaar ligt bij attractiepark Duinrell. Vanuit Wassenaar zijn Leiden en Den Haag gemakkelijk te bereiken. Landal Dunimar (Landall GreenParcs) bevind zich niet ver van Haarlem ( 14 km.), Leiden (19 km.) en Amsterdam (38 km.) In de omgeving van Dunimar liggen ook De Keukenhof in Lisse (circa 6 km.), Space Expo in Noordwijk aan Zee (circa 10 km.), Corpus in Oegstgeest (17 km.) en Archeon in Alphen aan den Rijn (27 km.) Enkele kilometers noordelijker ligt Recreatiepark Noordwijkse Duinen (Hogenboom). Dit vakantiepark is voorzien van een speeltuin en een buitenzwembad. Parc Zandvoort (Centerparcs) heeft meer recreatiemogelijkheden voor kinderen. De ligging is ook zeer gunstig. Zowel het strand als het station bevindt zich op loopafstand van de accommodaties. Daardoor zijn diverse stadscentrums gemakkelijk en snel te bereiken zijn.

Meer vakantieparken in de Randstad

Aan het IJsselmeer ligt Marinapark Volendam(Roompot). Dit vakantiepark is voorzien van een overdekt zwembad en een speeltuintje. Een jachthaven en strand op loopafstand ontbreken evenmin. In de buurt van Marinapark Volendam bevinden zich drie werelderfgoederen; namelijk de Beemster, de stellingen van Amsterdam en de binnenstad van Amsterdam. Park Eemhof (Centerparcs) ligt aan het Eemmeer op Flevoland. Van alle op deze pagina vermelde parken heeft de Eemhof de meeste en fraaiste recreatiemogelijkheden op eigen terrein. Vanuit Landgoed Ginkelduin (Roompot) in Leersum is Utrecht gemakkelijk bereikbaar. Ginkelduin heeft een binnenzwembad, een buitenzwembad en een speeltuin. Landal de Koornmolen ligt ten noorden van Rotterdam, dicht bij de Rottemeren. Het is voorzien van diverse faciliteiten (o.a. overdekt zwembad).