Uittips met kinderen

Alles over Frankrijk

Amsterdam

Amsterdam is zeer geschikt als stedentrip met het gehele gezin vanwege een groot en divers aanbod aan bezienswaardigheden. Voor kinderen, tieners en volwassenen is van alles te zien, doen en beleven. In Amsterdam zijn diverse hotels met familiekamers en appartementen te boeken. Overnachten in Amsterdam is doorgaans wel duur. Booking.com biedt een uitgebreid aanbod aan familiekamers en appartementen aan. Het is ook mogelijk om de hoofdstad te bezoeken vanuit een vakantiepark in de omgeving. Vanuit Parc Zandvoort (Centerparcs) is Amsterdam gemakkelijk bereikbaar met de trein. Marinapark Volendam (Roompot) ligt 21 km. van de hoofdstad verwijderd.

Zien, doen en beleven; tips voor een bezoek aan Amsterdam

Het centrum Amsterdam bezichtigen

Het centrum van Amsterdam staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een stadswandeling kan langs talrijke bezienswaardigheden leiden, zoals de Oude Kerk, het Begijnhof en het Koninklijk Paleis op de Dam. Ook is het mogelijk om de grachtengordel, met de schitterende Herengracht, Singel, Keizersgracht en Prinsengracht, vanuit een rondvaartboot te bezichtigen.

Van Goghmuseum

Het van Goghmuseum is het drukst bezochte museum van Amsterdam. Op kinderen van 6 tot 12 wordt ingespeeld d.m.v. een kinderaudiotour, een speurtocht en workshops. Het is zinvol om voorafgaand aan een bezoek de kinderen bekend te maken met Van Gogh’s kunstwerken. Dit kan bijvoorbeeld door middel van kleurplaten en Camilles kijkdoos (zie www.vangoghmuseum.nl).

Amsterdam

Rijksmuseum

De schitterende collectie van het stedelijk museum wordt voor kinderen toegankelijk gemaakt aan de hand van een speurtocht en kinderaudiotours over de Gouden eeuw (één voor 4-8 en één voor 6-12). Het Rijksmuseum heeft meer in de aanbieding voor kinderen en gezinnen; zie www.rijksmuseum.nl

Stedelijk Museum

In het nationale museum voor moderne kunst zijn twintigste-eeuwse kunstwerken en hedendaagse kunst ondergebracht. Door het museum worden enkele activiteiten voor kinderen en gezinnen georganiseerd. Daartoe behoren de kind en familietours en kinderworkshops, zie voor meer informatie www.stedelijk.nl

Artis

Artis, de stadsdierentuin van Amsterdam (www.artis.nl), is de oudste dierentuin van Nederland. Er is van alles te zien, maar de meeste kinderen zullen vooral onder de indruk zijn van de dieren. Ouders die architectuur waarderen kunnen genieten van diverse rijksmonumenten. Het planetarium, met diverse indrukwekkende films, is ook een belevenis op zichzelf.

Het Anne Frankhuis

Op de website van het Anne Frankhuis (www.annefrank.org) staan enkele suggesties voor een bezoek aan het Achterhuis met kinderen. Het is zinvol deze door te nemen aangezien de geschiedenis van Anne Frank, de waanzin van oorlog en etnische zuivering onderwerpen zijn die voor veel kinderen confronterend zijn. Een bezoek wordt aanbevolen aan kinderen vanaf 10.

Amsterdam

Nederlands Scheepsvaartmuseum

Het in 2011 volledig vernieuwde en gerestaureerde Nederlandse Scheepsvaartmuseum (www.hetscheepvaartmuseum.nl) is gevestigd in een historisch gebouw. Op spectaculaire wijze wordt daar 500 jaar maritieme geschiedenis gepresenteerd. Voor diverse leeftijdscategorieën zijn tentoonstellingen ingericht. De presentatie, met veel gebruik van interactieve media, spreekt veel jongeren aan!

Het Koninklijk Paleis

De bouw van het voormalige stadhuis op de Dam, een ontwerp van Jacob van Campen, startte in 1648. Het prachtige interieur is zeker een bezoek waard. Kinderen van 6 tot en met 8 en van 9 tot en met 12 kunnen het gebouw ontdekken d.m.v. een plak- en speurtocht. Zie voor meer informatie www.paleisamsterdam.nl.

NEMO

In het NEMO (www.e-nemo.nl) komen kinderen spelenderwijs in aanraking met wetenschap en technologie. Er valt van alles te doen en ontdekken. Ze kunnen zichzelf een ware wetenschapper wanen. Het museum is ontworpen door Renzo Piano, een wereldvermaarde architect, bekend van o.a. Centre Pompidou.

Tropenmuseum Junior

Het Tropenmuseum Junior (www.tropenmuseum.nl) organiseert wisselende tentoonstellingen waarin het wereldbeeld van kinderen verbreed wordt aan de hand van allerlei activiteiten (zingen, dansen, muziek maken, luisteren en kijken). Zij richten zich hoofdzakelijk op kinderen van 6 tot 14 jaar.

Hotels Amsterdam

Amsterdam heeft veel hotels in alle prijsklasse. Het zoeken in Amsterdam naar een hotel waar u betaalbaar met het gezin kunt verblijven is niet eenvoudig. Trivago kan u hierbij helpen en biedt u de mogelheid om op een zeer eenvoudige wijze het hotel te vinden waar u naar zoekt tegen de op dat moment voordeligste tarieven. Trivago laat u ook direct de aanbiedingen zien die er ziin voor hotels in Amsterdam (of in de buurt van Amsterdam).

Tip; Bezoek Amsterdam vanuit een nabijgelegen vakantiepark, zoals Parc Zandvoort of Marinapark Volendam.