Uittips met kinderen

Alles over Frankrijk

Vakantieparken rondom de Hoge Veluwe

Bezienswaardigheden in en rondom de Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe is een geschikt reisdoel voor families die tijdens hun vakantie veel willen zien, doen en beleven. Op onderstaande kaart staan zowel bezienswaardigheden, attracties als vakantieparken in de omgeving van dit natuurgebied. Op de kaart is te zien waar de accommodaties zich bevinden en wat er in de buurt te doen is. Onderstaande alinea’s bevatten enkele aanvullende suggesties voor uitjes en tips m.b.t. de ligging en faciliteiten van vakantieparken.

Ten oosten van de Hoge Veluwe liggen de Landal-vakantieparken Miggelenberg, Heideheuvel en Coldenhove. Vanuit deze locaties is fietsen naar het Kröller-Müller Museum, het Jachtslot van Berlage, Het Openluchtmuseum, de Apenheul, de koningin Julianatoren of de Spelerij mogelijk. Het dichtste bij het nationale park gelegen is Miggelenberg in Hoenderloo.

Toeristische kaart met links naar vakantieparken, bezienswaardigheden en attracties

hoge veluwe De Spelerij Museum het Valkenhof Kasteel Amerongen Watermuseum Dierenpark Amersfort Kasteel doorn Openlucht museum Burgers Zoo Afrika museum Middachten Jachtslot st-hubertus Museonder Krollermuller museum apenheul dolfinarium Het Loo Landal Heihaas Landal Veluwse hoevegaerde Rabbit Hill Landal Miggelenberg Landal heideheuvel Landal Coldenhopve Landal klein ruwinkel landgoed de ijsvogel vakantiepark de berkenhorst landgoed de scheleberg landgoed ginkelduin droompark beekbergen Bospark ede Eemhof

Landal

Roompot

Hogenboom

Centerparcs

Ten noorden van de Hoge Veluwe zijn zowel enkele vakantieparken van Landal (Rabbit Hill, Heihaas en De Veluwse Hoevegaerde) als de Roompot (Landgoed de IJsvogel en de Berkenhorst) te vinden. Vanuit deze accommodaties volstaat een korte autorit om Paleis het Loo, het Dofinarium te Harderwijk, de Apenheul in Arnhem en Ecodrome te Zwolle te bereiken. Door de noordelijke ligging staat Ecodrome niet op onze toeristische kaart. Dit attractiepark is minder dan 50 kilometer van het natuurpark verwijderd en zeker een bezoek waard! Kinderen kunnen zich daar een echte ontdekkingsreiziger wanen en spelenderwijs leren.

Ongeveer 50 kilometer ten westen van de Hoge Veluwe ligt Utrecht. Deze stad heeft een fraaie binnenstad, enkele kindvriendelijke musea en diverse bezienswaardigheden. Vanuit Landgoed Ginkelduin, Landgoed de Scheleberg en Klein Ruwinkel is de afstand naar de Veluwe, Utrecht, Kasteel Huis Doorn en Kasteel Amerongen gering. Een stuk verder van de Veluwe verwijderd is de Eemhof (Centerparcs). Vanuit dit vakantiepark zijn diverse bezienswaardigheden in de Randstad voor handen.

Ten zuiden van de Hoge Veluwe is vooral Nijmegen en de gemeente Groesbeek een bezoek waard. Nijmegen omwille van Museum het Valkhof (veel Romeinse vondsten) en Groesbeek door het Afrikamuseum en Museumpark Oriëntalis.

Op regenachtige dagen…

De meeste bezienswaardigheden in en rondom de Veluwe zijn niet of in mindere mate geschikt als uitje op een regenachtige dag. Het is daarom aan te raden om een vakantiepark te boeken met minstens één vorm van overdekte recreatie. Voorzien van een overdekt zwembad zijn de Landal-vakantieparken Miggelenberg, Heideheuvel, Heihaas, Klein Ruwinkel, Rabbit Hill, Coldenhove en Roompot Ginkelduin. Park Eemhof (Centerparcs) ligt het verst van de Hoge Veluwe af, maar heeft wel een schitterend zwemparadijs. Een Indoorspeelparadijs is te vinden in Rabbit Hill, Coldenhove en de Eemhof. Wie ten westen van de Veluwe boekt kan op een regenachtige dag naar Utrecht om een museum te bezoeken.