Uittips met kinderen

Alles over Frankrijk

Nederland

De kust

De kuststrook tussen Scheveningen en Zandvoort is een ideale uitvalbasis voor wie strand en zee wil combineren met stedentrips en bezienswaardigheden. Interessante historische steden in deze omgeving zijn Den Haag, Delft, Rotterdam, Leiden, Haarlem en Amsterdam. Leuk om te bezoeken met het gezin zijn o.a. Sea Live in Scheveningen,  Madurodam in Den Haag, Archeon in Alphen aan de Rijn, Corpus  in Oegstgeest ( voor kinderen van acht en ouder),  Space Expo in Noordwijk (interessant voor oudere kinderen en tieners) en Blijdorp in Rotterdam. Bijzonder gunstig gelegen is Park Zandvoort dit vakantiepark ligt aan de duinen en dicht bij Haarlem en Amsterdam. In Amsterdam is heel veel te beleven voor gezinnen. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan het Tropenmuseum Junior, het Nemo (Wetenschapsmuseum) of Artis.

den Haag

Stedentrips

Zowel Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Leiden, Haarlem, Utrecht als Maastricht beschikken over voldoende bezienswaardigheden voor een aantal dagen weg. Novotel biedt familiekamers aan in Amsterdam, Maastricht (met een verwarmd buitenzwembad!), Den Haag en Rotterdam. Via Booking zijn meer familiekamers in hotels en ook enkele appartementen te vinden.

Veluwe

De Hoge Veluwe en omgeving

Natuurreservaat Nationaal Park de Hoge Veluwe is niet alleen een bezoek waard omwille van het schitterende landschap. Het wereldberoemde Kröller-Müller Museum, het Jachthuis St.-Hubertus (gebouw van Berlage) en Museonder (een museum over de ondergrondse natuur) zijn eveneens interessant. Het park is uitgerust met bewegwijzerde fietspaden, wandelroutes en wildobservatieplaatsen.
Rondom de Hoge Veluwe liggen veel interessante reisdoelen voor gezinnen. Daartoe behoren het Nederlands Openluchtmuseum en Burgers’ Zoo in Arnhem, de Apenheul in Apeldoorn, Paleis het Loo en kasteel Doorwerth. Landal Greenparks heeft zowel vakantieparken in als dicht bij de Veluwe. Ook is het mogelijk om te overnachten in Hotel Gulden Tulip Arnhem-Doorwerth. Dit kindvriendelijke hotel is voorzien van een binnenzwembad, een buitenzwembad, een speelkamer en een speeltuin.

Nederland