Uittips met kinderen

Alles over Frankrijk

Vakantiepark Pierre & Vacances Le Garden Club in Branville

Meer informatie en direct boeken: Vakantiepark Pierre & Vacances Le Garden Club in Branville

Ligging Le Garden Club

In het Normandische departement Calvados ligt vakantiepark Pierre & Vacances Le Garden Club. Het bevind zich temidden van weilanden in het gehucht Branville (gemeente Lisieux). Het aanbod aan recreatiemogelijkheden op dit vakantieadres is groot. In de omgeving is eveneens redelijk veel te doen. De kust, vooral de Côte Fleurie, is nabij. Het zandstrand van Villers-sur-Mer ligt slechts acht kilometer van het vakantiepark verwijderd en de badplaats Houlgate tien kilometer. Vanaf dit vakantieadres is het ongeveer een half uur rijden naar de bezienswaardige steden Caen en Honfleur. Nog dichterbij is Lisieux, een kathedraalstad in een aantrekkelijk landschap (Pays D’Auge zie Calvados). In de nabijheid van deze stad ligt een dierentuin. Het is zeer de moeite waard om een dagtrip naar Bayeux ( enkele reis met de auto bedraagt bijna 1 uur), Rouen (ongeveer 1 uur) en de Mont-Saint-Michel ( circa 1.5 uur rijden, slechts met eb bereikbaar) te ondernemen.

Accommodaties en recreatiemogelijkheden vakantiepark Pierre & Vacances Le Garden Club

In vakantiepark Pierre & Vacances Le Garden Club te Branville zijn verschillende typen accommodaties te huur. Daartoe behoren studio’s, verschillende typen appartementen en diverse typen vakantiehuizen. De vakantiewoningen liggen verspreid over een landgoed van 10 hectare.

buitenzwembad le garden club

Het buitenzwembad

In het vakantiepark worden zeer veel mogelijkheden tot ontspanning aangeboden, o.m. een binnenzwembad (met een kinderbad, whirlpools en jacuzzi), een buitenzwembad, een sauna, hamam, tennisbanen, een volleybalveld, een overdekte kinderspeelplaats en een speeltuintje . Daarnaast worden activiteiten georganiseerd voor verschillende leeftijdscategorieën op het gebied van sport, spel en recreatie. Kinderopvang is mogelijk. Op het vakantiepark bevindt zich een kruidenier, restaurant en wasserette.

overdekte kinderspeelplaats pierre en vacance

De overdekte kinderspeelplaats

Eigen ervaring

Review fam. de Witte

woonkamer vakatiehuis

De woonkamer in het vakantiehuis voor 5-6 personen

In de zomervakantie van 2009 boekten we een driekamermaison voor 5-6 personen in het vakantiepark van Pierre & Vacances te Branville. Wij vonden de ruimte zeer comfortabel voor ons gezin bestaande uit vier personen. Op de begane grond ging de woonkamer over in de kitchenette. De keuken was voorzien van vier kookpitten, een koelkast, oven, koffiezetapparaat en een afwasmachine. In de woonkamer stond een slaapbank.Wanneer vijf of zes personen in het vakantiehuis verblijven, functioneert deze ruimte ook als slaapplaats. Aangezien dat bij ons niet het geval was beschikten we ’s avond, wanneer de kinderen sliepen, over een woonkamer. Meestal zaten we overigens tot zonsondergang buiten op het terras met tuinmeubilair een boekje te lezen. De bovenverdieping van ons vakantiehuis was voorzien van twee slaapkamers; één met een tweepersoonsbed en één met twee losse bedden. De badkamer was uitgerust met een tweede w.c, een ligbad en een wastafel.

Op het vakantiepark waren veel mogelijkheden tot recreatie. Zelf gingen we diverse keren naar de overdekte kinderspeelplaats, de speeltuin en het waterparadijs. Er werden veel activiteiten georganiseerd, maar daar hebben we niet aan deelgenomen. We maakten namelijk dagelijks uitstapjes, o.a. naar Caen, Honfleur, Bayeux, Le Havre en de badplaatsen Trouville-sur-Mer en Deauville. Wat ons een beetje tegenviel was de reistijd gedurende de dagtrips. Op basis van het aantal kilometers dachten we voordien sneller ergens aan te komen dan in werkelijk het geval was. Bayeux vonden we de aantrekkelijkste plaats en Le Havre vonden we een lelijke stad. Over Le Havre hadden we overigens al van te voren onze bedenkingen, maar de notering op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO maakte ons nieuwsgierig. De Mont-Saint-Michel bezochten we vanuit een vakantieadres in Bretagne. Dit vonden wij de indrukwekkendste bezienswaardigheid van Normandië.

Meer informatie en direct boeken: Vakantiepark Pierre & Vacances Le Garden Club in Branville

hotels en appartmenten normandie Hotels en appartementen Normandië
normandie Meer informatie over Normandië