Uittips met kinderen

Alles over Frankrijk

Vakantie / Accomodaties Normandië

De Franse regio’s Hoog-Normandië en Laag-Normandië vormen gezamenlijk een groot gebied. De bekendste bezienswaardigheden liggen behoorlijk ver van elkaar af. Daarom is het aan te raden om de locatie van een potentieel vakantieadres af te stemmen op wat je wilt zien en ondernemen. Families die veel dagtripjes maken kunnen zich het beste niet beperken tot één vakantieadres. Houdt er rekening mee dat talrijke vakantiehuizen en caravans slechts van zaterdag tot zaterdag beschikbaar zijn. Vakantieverblijven voor een week kunnen aangevuld worden met enkele overnachtingen in een hotel met familiekamers of appartementen.

Vakantie in normandie

Vakantie in Normandië 

Het van een ruime keus aan Vakantieparken en Campings voorziene Normandië is een populaire bestemming voor de zomervakantie. Deze streek is aantrekkelijk door het gevarieerde landschap, de natuurgebieden, de kusten en historische plaatsen. Weinig bezienswaardigheden lenen zich echter voor een koude regenachtige dag. Families die in de voorjaarsvakantie of herfstvakantie naar Normandië gaan doen er daarom verstandig aan om een vakantieaccommodatie met overdekte recreatiemogelijkheden te boeken of een adres in de nabijheid van overdekte recreatievormen ( bv. een aquarium en een museum).

Je hoeft niet duur uit te zijn voor een vakantie naar Normandië. Boek je bijvoorbeeld een vakantie naar Normandië met Vrij Uit dan heb je niet alleen een ruime keuze aan accommodaties maar reserveer je ook nog eens tegen een zeer aantrekkelijk tarief.  

Veel Normandische campings en vakantieparken hebben een grote diversiteit aan recreatiemogelijkheden, zoals tennisvelden, fitnessruimten, binnenzwembad, buitenzwembad en entertainment. Pierre & Vacances beschikt over talrijke vakantieparken in Laag-Normandië. Pharos reizen (partner van de A.N.W.B) biedt vakantiepark Les Portes d’Honfleur aan en vakantiepark Pierre en Vacances Belle Dune. Via Pharos reizen zijn ook caravans en hotels te boeken.

vakantieparken pierre en vacance calvados

In het  departement Calvados liggen diverse vakantieparken van Pierre en Vacances onder andere  Le Garden Club te Branville.

In Calvados bevinden zich relatief veel campings en vakantieparken die gunstig gelegen zijn voor dagtrips. In dit departement liggen aangename badplaatsen, interessante steden (Honfleur, Caen en Bayeux), kusten met stranden (Côte de Nacre en Côte Fleurie), dierentuinen en een pretpark (Festyland nabij Caen).Veel campings en vakantiehuizen in andere departementen liggen vrij geïsoleerd temidden van natuurschoon.

De grote toeristentrekker van Laag-Normandië is Mont-Saint-Michel. De op een heuvel in de zee gelegen abdij is één van de drukst bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk. Dicht bij de Mont-Saint Michel ligt een reptilarium met krokodillen, reuzenschildpaden en slangen en iets verder weg de Zoo van Champrepus. De Mont-Saint-Michel ligt op de grens met Bretagne. Aan de Bretonse kant, binnen een straal van 50 kilometer, liggen enkele schilderachtige historische plaatsen (Saint-Malo, Dinan, Combourg en Fougeres). Net buiten deze straal vallen Rennes en Vitre. Het is het overdenken waard om de Mont-Saint-Michel te bezoeken vanuit een vakantieadres in Bretagne.

De populairste reisbestemming van Hoog-Normandië is Rouen. Deze historische stad zou bezocht kunnen worden in de zomervakantie op de heen of terugreis van de vakantiebestemming. Het is overigens ook mogelijk om deze in het noorden van Normandië gelegen stad te bezoeken in het kader van een stedentrip in de voorjaarsvakantie of de herfstvakantie. Diverse hotels in Rouen bieden familiekamers aan, waaronder Suitehotels.    

Normandië: de mooiste regio van Frankrijk

De mooiste regio van Frankrijk is zonder twijfel Normandië. Of het nu gaat om de culturele geschiedenis van dit deel van Frankrijk, de prachtige natuur, de vriendelijke bevolking of de heerlijke keuken. Er zijn honderd-en-één redenen om op vakantie te gaan naar Normandië.

vakantiepark normandie Vakantiepark Pierre & Vacances Le Garden Club in Branville
normandie Meer informatie over Normandië