Uittips met kinderen

Alles over Frankrijk

Adagio City Aparthotel Paris Buttes-Chaumont

Meer informatie en direct boeken: Adagio City Aparthotel Paris Buttes-Chaumont

Dit appartementencomplex van Adagio biedt studio’s aan voor 2 personen en appartementen voor 3 tot 6 personen. De voorgevel van Adagio City Aparthotel Paris Buttes-Chaumont grenst aan een autovrije straat. Aan de achterkant ligt een binnentuintje. Het appartement is uitgerust met een kleine open keuken (kitchenette) dat is voorzien van een koelkast, magnetron, klein fornuis, vaatwasser, pannen, borden en bestek. De badkamer heeft een ligbad en de woonkamer is uitgerust met een slaapbank. De meeste appartementen op de begane grond hebben een tuintje en de overige verdiepingen zijn grotendeels uitgerust met balkons. Deze Adagio vesting biedt gratis draadloos Internet aan en er is een satelliettelevisie op de kamers aanwezig. Ook is het mogelijk om tegen betaling gebruik te maken van de overdekte parkeergelegenheid. De receptie met meertalig personeel is 24 uur per dag open.

interieur appartement parijs

Meer foto’s ... Adagio City Aparthotel Paris Buttes-Chaumont

Omgeving

Adagio City Aparthotel Paris Buttes-Chaumont ligt buiten het centrum, maar binnen de Périférique (de ringweg rond Parijs). Dicht bij het appartementencomplex zijn diverse metro-ingangen en busstations gelegen. Daardoor is het centrum snel te bereiken.

Deze Adagio vesting bevindt zich in een levendige multiculturele wijk. Vlakbij de accommodatie liggen diverse winkels, café’s, restaurantjes en het Parc des Buttes-Chaumont. Het is aangenaam wandelen in dit door Parijzenaars gekoesterde stadspark met bruggen, waterval, klif, grot, diverse tuinen en speelplaatsen. Iets verder weg, maar nog steeds op loopafstand gelegen, bevinden zich kanalen waar omheen het aantrekkelijk wandelen is en het zeer bezienswaardige Parc de la Vilette.

Eigen ervaringen

In oktober 2009 verbleef ik een paar dagen met mijn gezin in Adagio City Aparthotel Paris Buttes-Chaumont. Zelf ben ik al vele malen in Parijs geweest. Meestal overnachte ik in de goedkopere hotels uit het middensegment. Doorgaans waren het krappe, gehorige kamers in oude gebouwen met antieke liften. Parijs bezoek je immers omwille van Parijs en de doorgaans slechte prijs kwaliteit verhouding van de hotels neem je voor lief. Het lichte en moderne appartementencomplex van Adagio overtrof dan ook mijn verwachtingen.

Het was voor de eerste maal dat ik een appartement in Parijs boekte en dat onze kinderen meegingen (3 en 5 jaar oud) naar de Franse hoofdstad. Ons aan de achterkant gelegen appartement was opmerkelijk stil. Overigens kan ik me wel voorstellen dat de kamers direct aan de lift en ook de kamers aan de voorzijde minder rustig zijn. De lift is immers niet geluidloos en in de straat voor het appartementencomplex genieten stadsjongeren van de afwezigheid van verkeer. Zelf hebben we daar helemaal geen last van gehad, maar op Internet heb ik wel reacties gelezen van mensen die daarover klaagden.

De kamers vond ik comfortabel en de aanwezigheid van een vaatwasser waardeerde ik enorm. Ik heb dit appartement geboekt omwille van de prijs, de faciliteiten (de kinderen konden op een aparte kamer en er is een parkeerplaats onder het complex) en de ligging. Vanaf Adagio City Aparthotel Paris Buttes-Chaumont kan je snel in het stadscentrum komen met de metro. De locatie kreeg eveneens onze voorkeur door de nabijheid van Parc des Buttes-Chaumont en vooral door het iets verder, maar nog wel op loopafstand gelegen Parc de la Vilette. In het Parc de la Vilette hebben we architectuur, boten en een onderzeeër bekeken, gezwaaid naar onze kinderen in de draaimolen en de grote kinderspeelplaats en het wetenschapsmuseum bezocht. De sfeer in het park vonden wij zeer aangenaam alleen viel het wetenschapsmuseum ter plaatse enigszins tegen (de verwachtingen waren overigens wel hooggespannen). In dit park is overigens nog veel meer te doen.
We zijn met de auto Parijs ingereden en we vonden het erg fijn dat we maar een klein stukje binnen de Périférique moesten rijden voordat we de auto in de parkeergarage onder het appartement kwijt konden. De ingang van de parkeergarage vonden we overigens niet snel. Deze is immers niet te bereiken via de autovrije straat waarin het appartement is gelegen. Gezien vanaf het Parc des Buttes Chaumont bevindt de straat met de parkeeringang zich achter het appartementencomplex.

Meer informatie en direct boeken: Adagio City Aparthotel Paris Buttes-Chaumont

hotels en appartementen parijs hotels en appartementen parijs
Parijs Meer informatie over Parijs