Uittips met kinderen

Alles over Frankrijk

Parijs

Parijs is bijzonder geschikt voor een stedentrip met het hele gezin. In deze stad is van alles te beleven voor jong en oud. Een bezoek aan de Eiffeltoren, een rondvaart over de Seine en een wandeling langs talrijke wereldberoemde bezienswaardigheden spreekt mensen van alle leeftijden aan. Met kinderen onder de tien is het aangenaam om de toeristische bezienswaardigheden in het stadscentrum af te wisselen met bezoeken aan de vele speeltuinen die Parijs heeft. Ze zijn te vinden in groenvoorzieningen die vaak een toeristische trekpleister zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Jardin du Luxembourg of de Tuilerieën. In de Jardin des Plantes ligt overigens ook een klein dierentuintje, namelijk de Ménagerie.

Een must voor iedereen die geïnteresseerd is in oude kunst of archeologie is het Louvre. Andere museale hoogtepunten vormen het Centre Pompidou en Musée d’ Orsay. Kleine en grote prinsen en prinsessen kunnen diverse paleizen bezichtigen, waaronder het wereldberoemde paleis van Versailles. Met de Parijse metro kan je snel van de ene naar de andere locatie gaan. Voor veel kinderen en jongeren is de metro op zich al een belevenis. Een ander aardigheidje onder de noemer vervoer betreft de kabelbaan op de heuvel van Montmartre. Eveneens is het mogelijk om te winkelen in beroemde winkelcentra en winkelcomplexen. Tijdens een weekendje weg of een (korte) vakantie in Parijs is er dus van alles te zien en ondernemen!

Tip: Kerst in Parijs

St-Eustache naar Centre Pompidou Parijs

Een kleine wandeling van St-Eustache naar Centre Pompidou leidt langs vele bezienswaardigheden en enkele speeltuintjes (nabij Forum des Halles).

Veel reizigers boeken een weekendje Parijs om daar bekende monumenten te bekijken. Kinderen en jongeren hebben vaak aandacht voor de avontuurlijke kanten van dergelijke historische bouwwerken. Dit is oppassen geblazen voor ouders met hoogtevrees! Zo is het moeilijk te vermijden dat een bezoek aan de Notre-Dame gepaard gaat met het beklimmen van haar torens. De tocht omhoog is een belevenis die wordt beloond met uitzicht over Parijs en een goed zicht op enkele grimmige gebeeldhouwde fantasiefiguren aan de westgevel. Wie Parijs vanuit de lucht wil zien gaat natuurlijk naar de bovenste verdieping van de Eiffeltoren. Buiten het centrum biedt het dak van La Grande Arche in La Défense een prachtig uitzicht. In dit moderne kubusvormige bouwwerk past de Notre-Dame!

Notre-Dame, draaimolen, eiffeltoren en een  rondvaartboot in parijs

De Notre-Dame, draaimolen, de Eiffeltoren en een rondvaartboot.  

Voor gezinnen met kinderen is het de moeite waard om tijdens hun stedentrip naar Parijs ook naar een stadspark buiten het centrum te gaan. Zeer populair onder families is de Jardin d’ Acclimatation in het Bois de Boulogne. Daar is o.a. een dierentuin, een kinderboerderij, een mini-trein, bootjes, een openluchtcircus en ander vermaak te vinden. In de zomer vinden in het Bois de Boulogne ook kermissen en andere familie-evenementen plaats. Ook het Parc Floral in het Bois de Vincennes wordt druk bezocht door gezinnen. Ze komen onder meer af op de grootste dierentuin van Parijs. Van paaszondag tot eind mei wordt in dit park ook de grootste kermis van de hoofdstad gehouden. Een eeuwenoud kasteel met slotgracht en verdedigingsmuur herinnert aan het feit dat het Bois de Vincennes aanvankelijk een koninklijk jachtterrein was. Het Parc de la Vilette is aangenaam door de combinatie van grasvelden met bezienswaardigheden, moderne architectuur en diverse wateroppervlakten. Bezienswaardig is onder meer een onderzeeër uit de jaren vijftig en een museum voor wetenschap en techniek (Cité des Scienes et de L’Industrie) waarin ondermeer een planetarium is gevestigd. Indrukwekkende filmtechnische ervaringen zijn te beleven in een enorme glimmende bal, La Géode genaamd. In het park liggen ook concertzalen, een poppodium, een tentoonstellingsruimte, een muziekmuseum en een grote kinderspeelplaats.

Veel gezinnen combineren een stedentrip naar Parijs met een bezoek aan Disneyland Paris. Het is mogelijk in of nabij dit pretpark te overnachten in een vakantiehuis, hotel of camping. Parc Astérix ligt 38 kilometer ten noordoosten van Parijs. Wie dit pretpark wil bezoeken kan dat ook doen vanuit Chantilly, een mooie plaats met een beroemd kasteel. Vanuit Chantilly kan men eveneens een dagje naar het centrum van Parijs, bijvoorbeeld met de trein.

Parc de La Vilette

Parc de la Vilette kent vele gezichten

Tip in Parijs

De museumkaart van Parijs geeft ook toegang tot diverse historische gebouwen. Met deze kaart kan lang wachten voor de kassa soms vermeden worden. Informeer naar deze en andere voordeelpassen in het toeristenbureau van Parijs of op hun website nl.parisinfo.com

 

hotels en appartementen parijs hotels en appartementen Parijs
adagio appartement parijs Adagio City Aparthotel Paris Buttes-Chaumont
kinder en jeugpagina parijs Kinder- en jeugdpagina Parijs
Reisgidsen Parijs Reisgidsen Parijs