Uittips met kinderen

Alles over Frankrijk

Provence

In het zuidoosten van Frankrijk ligt de Provence. De streek is een populaire vakantiebestemming. Het klimaat (in het bijzonder de warme zomer), de cultuur en het gevarieerde landschap (Middellandse Zee, Rhônedal, bergen, uitgestrekte velden met lavendel) lokken elk jaar talrijke toeristen.

Via OpReisFrankrijk.nl kunt u meer informatrie over bezienswaardigheden in de Provence vinden.

senanque

De abdij van Sénanque

De Middellandse Zee begrenst de Provence in het zuiden. Aan deze natuurlijke grens liggen diverse badplaatsen, stranden en enkele eilanden ( met als hoogtepunt de eilandengroep Îles du Frioul). De spectaculaire klif Cap Canaille en het schitterende natuurgebied de Camargue behoren tot het indrukwekkendste natuurschoon aan de Middellandse Zee. Het landinwaarts gelegen Luberon-gebergte maakt deel uit van een totaal ander type natuurpark. Het hoogste punt in dit rotsachtige landschap vormt Mourre Nègre (1125 meter hoog). In de Luberon zijn diverse bezienswaardigheden te vinden, zoals enkele hoog gelegen dorpen (Roussilon en Gordes), de abdij van Sénanque en Les Bories ( diverse stenen hutjes). Liefhebbers van kloven en panoramische routes kunnen ook terecht in de Gorges de l’Ardèches, Les Baux-de-Provence, Croix de Provence en Saint-Pilon. Bekende bergen in de Provence zijn de Mont Ventoux en La Sainte-Victoire. De meest indrukwekkende grot is Avan d’Ornac.

gordes

Gordes

Nîmes, Marseille, Aix-en-Provence en Vaison-la-Romaine zijn aantrekkelijke Provençaalse steden met talrijke bezienswaardigheden. Natuurlijk zijn er meer bezienswaardige plaatsen te vinden in de Provence. Hoogtepunten vormen Arles, Avignon en Orange. Deze steden zijn op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO geplaatst. Arles door haar Romeinse en romaanse monumenten, Orange dank zij haar Romeinse theater en Romeinse triomfboog en het historische centrum van Avignon door toedoen van het pauselijk paleis, het bisschoppelijk ensemble en de beroemde brug. De in het Rhônedal gelegen Pont du Gard (een enorm Romeins aquaduct) staat eveneens genoteerd op de Werelderfgoedlijst.

avignon

Place du Palais in Avignon

Veel van de bovengenoemde bezienswaardigheden fascineren zowel kinderen, tieners als volwassenen. Dat geld zeker voor de Romeinse monumenten, grotten en bergen. Ook de Middellandse Zee is een prettige locatie voor jong en oud. Specifiek gericht op gezinnen met jonge kinderen is een pretpark nabij Aix-en-Provence met een speeltuin, sprookjesdecors en kinderboerderij, pretpark Magic-park-land in de badplaats Carry-le-Rouet (heeft ook enkele spannende attracties voor oudere kinderen ) en Amazonia in Roquemaure (voor 4 tot 12 jaar). Een amusementenpark voor zowel kleine kinderen als tieners is te vinden in Cuges-les-Pins.Voor alle leeftijden is de dierentuin nabij Salon-de-Provence en het zeeaquarium in Le Grau-du-Roi. Sportieve gezinnen met tieners kunnen in de provence ook gaan wildwaterkanoën of in de bergen lopen.

Accomodaties provence Accomodaties Provence (Vakantieparken, hotels, campings e.a.)
vakantie provence Résidence Provence Country Club
Reisgidsen Provence Reisgidsen Provence
Kinderpagina provence Kinder- en Jeugdpagina Provence