Uittips met kinderen

Alles over Frankrijk

Reisgidsen Parijs

Reisgidsen voor volwassenen

Parijs reisgids - Capitool

Informatie over Parijs gaat gepaard met het voor het Capitool gebruikelijk fraaie beeldmateriaal (foto’s, opengewerkte tekeningen, ruimtelijk weergegeven stadsdelen en plattegronden). Deze gids begint met een inleiding waarin o.a. de stadsgeschiedenis aan bod komt. Eveneens schept Capitool reisgidsen overzicht in het ruime aanbod aan bezienswaardigheden door de bekendste toeristenattracties te vermelden en hoogtepunten te benoemen onder kerken, musea, tuinen, parken en pleinen. Het grootste deel van de reisgids bestaat uit opeenvolgende hoofdstukken waarin de bezienswaardigheden per Parijse buurt worden besproken. Stadswandelingen (5) ontbreken evenmin en in het hoofdstuk ‘Tips voor de Reizigers’ staat een artikel genaamd ‘Parijs voor kinderen.’

Parijs - National Geographic

Deze uitgave van National Geographic bevat veel kleurenfoto’s en informatie over bekende en minder bekende bezienswaardigheden. Interessante reisdoelen vlak buiten de periphique ontbreken evenmin. Na een algemene inleiding worden de afzonderlijke arrondissementen besproken. Praktische informatie en uitgezette autotochten en wandelroutes zijn ook in deze reisgids opgenomen.

Parijs - A.N.W.B. Navigater

Zoals gebruikelijk in een A.N.W. B. Navigator is deze reisgids onderverdeeld in de hoofdstukken ‘Onderweg’, ‘Wat te zien’, ‘Wat te doen’, ‘Praktisch’, ‘Wandel - autoroutes’, ‘Eten en slapen’ en ‘Kaarten’. De teksten zijn geïllustreerd met talrijke kleurenfoto’s.

100% Parijs

Dit handige en praktische reisgidsje biedt meer dan alleen informatie over de grote toeristentrekkers van Parijs. Minder bekende kanten en bezienswaardigheden van de stad zijn ook in beeld gebracht. Daarnaast komen onderwerpen als winkelen, eten en drinken aan bod en zijn stadswandelingen en plattegronden in deze uitgave opgenomen.

Meer reisgidsen Parijs

Overzicht van reisgidsen over Parijs

Reisgidsen voor kinderen & tieners

Parijs voor kids - Tang Goffard

Deze gids is geschreven voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar oud. Het boek start met algemene informatie over Parijs, waaronder ligging, buurten en districten. In ‘Parijs voor kids’ gaat veel aandacht uit naar zorgvuldig geselecteerde bezienswaardigheden. De allerbekendste trekpleisters worden afgewisseld met locaties die in het bijzonder op belangstelling van gezinnen kunnen rekenen. Denk daarbij aan tuinen en parken, kindvriendelijke musea, amusementparken en dierentuinen. Talrijke kleurenfoto’s, leuke weetjes, kruiswoordpuzzels, raadsels, zoekspelletjes en een woordenlijst zijn onderdeel van deze gids.

Parijs kidscompas - D. Jeurissen

Deze inhoudelijk sterke en complete kinderreisgids richt zich zowel op ouders als op kinderen. Voor kinderen wordt ingegaan op de stadsgeschiedenis, bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden. De omgeving van Parijs (Versailles, Disneyland en Parc Asterix) komt eveneens aan bod als mede mogelijkheden tot sportieve activiteiten (o.m. geschikte gebieden om te skaten). De op ouders gerichte teksten bevatten praktische informatie. Deze kinderreisgids bevat weinig beeldmateriaal, enkel wat tekeningen en zwart-wit foto’s.

 

Tip: Dankzij talrijke illustraties en een frisse presentatie spreken de reisgidsen van Capitool ook tot de verbeelding van kinderen en jongeren. Bestel daarom bij je kinderreisgids de uitgebreide Capitool reisgids over Parijs, de kleinere Capitool Compact Parijs of  Capitool Mini Parijs.  

Informatieve boekjes rondom Parijs voor kinderen en tieners

Parijs - M. Sasek 2009

Dit leuke en kleurrijke boekje is uitgerust met fraaie tekeningen. De informatieve teksten en de illustraties vullen elkaar goed aan. Diverse tekeningen tonen typische Parijse straatgezichten. Veel van het weergegeven straatmeubilair, waaronder straatlantaarns en metro-ingangen, associëren we dankzij de vormgeving direct met Parijs. De eerste druk stamt uit de jaren zestig. In de recente druk zijn aanvullingen toegevoegd die betrekking hebben op sinds de jaren zestig gewijzigde zaken (bv. verouderd politiekostuum). De stedenboekjes van M. Sasek hebben diverse prijzen gewonnen en zijn door hun kwaliteiten (o.a. de schitterende illustraties) ook voor volwassenen leuke uitgaven. Doelgroep; kinderen vanaf 9 jaar.

Verhalen rondom Parijs voor kinderen en tieners

De Thea Sisters in Parijs-Thea Stilton

Colette, een muizenmeisje, nodigt haar vriendinnetjes uit naar Parijs waar zij op de modeacademie zit. Wanneer de collectie van haar vriendin Julie wordt gestolen gaan de meisjes achter de boef aan. Het boek bevat informatie over Parijs. Doelgroep; kinderen vanaf 7 jaar oud.

De stad van de wind-Baccalario

Deel drie uit de Century speelt zich af in Parijs. Om dit fantasierijke verhaal goed te kunnen doorgronden is het nodig om deel 1 en deel 2 eerst te lezen. Deze unieke serie is interessant voor tieners die houden van spannende verhalen met raadsel, mysteries en sprookjesachtige figuren. Doelgroep: jeugd vanaf minimaal 10 jaar oud.

Prins van de hel - W. Stroobant

Deze historische roman speelt zich af aan het einde van de zeventiende eeuw. Hoofdrolspeelster is de zeventienjarige Rose- Angelique. Ze is opgegroeid aan het hof van Lodewijk de XIV te Versailles, maar moet plotseling onderduiken in een klooster. Doelgroep; vanaf 13 jaar.

Aanvullingen op reisgidsen voor volwassenen

Kleinere kunstmusea van Parijs - G. de Graaff

Naar een museum in Parijs? Dit boekje is interessant voor wie eens iets anders wil zien in Parijs dan de aller-beroemdste musea. De collecties van de geselecteerde musea zijn beschreven. U zult versteld staan van wat er in Parijs allemaal te zien en ontdekken valt.

Parijs 1001 foto’s - C. Targat

Dit kleine vierkante fotoboek bevat zowel bekende als onbekende stadsgezichten. De foto’s zijn onderverdeeld in zes thema’s; Het eeuwig Parijs, Parijs aan het water, Het exotische en ongewone Parijs, Natuur in Parijs, Dorps Parijs en Hedendaags Parijs. Vooral met jonge kinderen is het leuk om aan de hand van dit boekje een bepaalde plek in Parijs op te zoeken.

Wandelen en fietsen in Parijs

Stadswandelingen door Parijs - C.H. de Tessan

‘Stadswandelingen door Parijs’ bestaat uit een kaartbox met 50 wandelingen van twee tot en met vier kilometer. De wandelingen zijn onderling te combineren en leiden langs bekende en minder bekende plekken. Op de uitneembare kaarten staat aan de ene zijde een plattegrond met straatnamen en aan de andere kant informatie.  

Fietsen en wandelen in Parijs - Hugo Rosseels

Dit boek bevat praktische tips en leuke thema’s en invalshoeken. Zeer geschikt voor families die Parijs actief willen beleven en tegelijkertijd het één willen weten over de stad, haar geschiedenis en monumenten.

Literatuur & Parijs

Via onderstaande link zijn boeken te vinden die zich afspelen in Parijs.

Literatuur en Parijs

Stripboeken & Parijs

Onderstaande link geeft toegang tot stripverhalen voor tieners en volwassenen die zich afspelen in Parijs.

Stripboeken Parijs

Kunst, cultuur & Parijs

Tot deze categorie worden onder meer architectuur, beeldende kunst en fotografie gerekend.

Boeken over kunst en cultuur in Parijs

Geschiedenis, politiek & Parijs

Over de Parijse geschiedenis zijn heel wat boeken geschreven. Via deze link kunt u Nederlandstalige boeken vinden en bestellen.

Boeken over geschiedens en politiek in Parijs