Uittips met kinderen

Alles over Frankrijk

Reisgidsen Berlijn

Reisgidsen

Berlijn - National Geographic

Deze reisgids van National Geographic begint met een inleiding over de geschiedenis en cultuur van Berlijn. Daarna komen de stadsdelen aan bod in opeenvolgende hoofdstukken. In het voorlaatste onderdeel worden uitstapjes buiten Berlijn beschreven en het laatste hoofdstuk is een reiswijzer. Het merendeel van de teksten gaat over bezienswaardigheden. Af en toe zijn er uitwijdingen in de vorm van achtergrondinformatie toegevoegd. Enkele stadswandelingen ontbreken evenmin.

Berlijn - Wat en hoe Reisgids

Dit boekje biedt praktisch adviezen aan (waaronder tips om lange rijen te vermijden) en bondige achtergrondinformatie over Berlijn en haar bezienswaardigheden. Ook zijn diverse routes in het boek opgenomen.

Meer reisgidsen over Berlijn zijn te vinden op:

Bol.com Reisgidsen Berlijn

Informatieve boeken rondom Berlijn voor tieners

 

De Berlijnse muur - Ton Vingerhoets

Centraal in dit boek staat natuurlijk de Berlijnse muur, maar ook de Koude Oorlog, de Cuba crises en het leven na de val van de muur komen aan bod. Dit boekt maakt onderdeel uit van de serie ‘Wij willen weten’. Doelgroep; 12 jaar en ouder.

Meer boeken over de Berlijnse Muur zijn te vinden op

Bol.com Boeken Berlijnse muur

Jeugdboeken Berlijn

verhalen die zich (gedeeltelijk) afspelen in Berlijn

Brand in Berlijn - R. van der Mark

De hoofdrolspeler in deze historische roman is een joods jongetje van zestien jaar oud. Hij leeft in Berlijn wanneer de Nazi’s aan de macht zijn gekomen. Het boek maakt een bezoek aan het Joods museum te Berlijn, kamp Sachsenhausen (circa 35 km van Berlijn) en andere locaties die een duidelijke relatie hebben met de Tweede Wereldoorlog extra indringend. Doelgroep; jeugd vanaf 12 jaar.  

Van Henni uit de Steenstraat Aan de Jongen in Berlijn - Elizabeth Honey

Een Australisch meisje, Henni bouwt een e-mailvriendschap op met een jongen in Berlijn, Leo Schmidt. Henni raakt met de Duitse jongen in contact doordat ze geïnteresseerd is in het verleden van iemand met dezelfde naam. Deze persoon woonde in 1915 in een huisje wat haar vakantieadres is geweest. Onderliggend thema is vreemdelingenhaat. In dit verhaal komen heden en verleden samen. Doelgroep; kinderen tussen circa 10 en 12 jaar oud.

Meer jeugdboeken die iets te maken hebben met Berlijn via deze link te vinden op bol.com:

Bol.com Jeugdboeken over Berlijn

Stripverhalen voor pubers & volwassenen

Boro / 03. De Dame Uit Berlijn

Boro, een verslaggever en fotograaf, beleeft allerlei avonturen in Nazi-Duitsland. Deze serie bestaat uit verschillende delen

De stenen stad - J. Lutes

De historische stripverhalen van Jason Lutes spelen zich af tijdens de Weimarrepubliek. Het boek schept een levendig tijdsbeeld van het broeierige Berlijn vlak voor het uitbreken Tweede Wereldoorlog. De spanningen van die tijd en de daarmee samenhangende opkomst van het Nazisme en het communisme vormen een belangrijk gegeven van dit zwart-wit stripverhaal. De hoofdrolspelers zijn een journalist en een studente aan de kunstacademie.

Speelgoed / verzamelobjecten

Siku Man

Gedetailleerd metalen model van de dubbeldekker lijnbus uit Berlijn (schaal 1:87)

Overige boeken Berlijn

Berlijn; categorie geschiedenis en politiek op Bol. com

Bol.com geschiedenis boeken over Berlijn


Berlijn; categorie literatuur op Bol.com

Bol.com literatuur en Berlijn