Uittips met kinderen

Alles over Frankrijk

Reisgidsen & meer …

Om meer uit de vakantie te halen dankzij kennis, spel en creativiteit

Bestel hier uw reisgidsen

Op gezinsreisgids.nl staan meerdere pagina’s met reisgidsen als hoofdonderwerp. Bijna al deze pagina’s zijn opgebouwd rondom onze reistips ( Provence, Elzas, Normandië, Parijs en Berlijn). Waar mogelijk hebben we naast gewone reisgidsen ook gidsen voor kinderen en jongeren opgenomen. Daarnaast hebben we gezocht naar boeken en spelletjes die iets te maken hebben met de betreffende reisdoelen.

Veel bezienswaardigheden en activiteiten zijn leuker en interessanter als je er meer over weet. Daardoor is de vakantie bij uitstek geschikt om kinderen en jongeren te laten ervaren dat de wereld verkennen ontspannend en leuk kan zijn. Indirect ontdekken ze zo dat kennis vergaren niet saai hoeft te zijn. Afhankelijk van het reisdoel kan een Nederlandstalige reisgids voor kinderen of tieners ingezet worden. Bedenk dat dergelijke gidsen vaak bedoeld zijn als   aanvulling op een gewone reisgids.

Capitool Reisgids

Bestel hier Capitool Reisgidsen

Capitool reisgidsen zijn niet specifiek voor families geschreven, maar toch bijzonder interessant voor mensen met kinderen. Dit komt vooral door de grote hoeveelheden foto’s en tekeningen. Met het Capitool is het zelfs mogelijk om aan de hand van beeldmateriaal te bepalen welke bezienswaardigheden bezocht worden. Zo kunnen gezinsleden van alle leeftijd bij dergelijke keuzes betrokken worden. Driedimensionale kaarten van oude stadscentra kunnen een eerste stap zijn naar zelfstandig kaartlezen. De ruimtelijke en opengewerkte plattegronden van gebouwen prikkelen het ruimtelijke voorstellingsvermogen. De teksten zijn overzichtelijk. Wanneer opeenvolgende pagina’s aan één onderwerp zijn gewijd is de tekst onderverdeeld in delen. De niet te vermijden moeilijke woorden zijn vaak te duiden in relatie met het beeldmateriaal. Dit alles draagt er aan bij dat de teksten goed te volgen zijn voor de meeste tieners.

Michelin Groene Gids

Bestel hier Groene Gids reisgidsen

Een voordeel van De Groene Gids vormen relatief uitgebreide inleidingen op diverse terreinen (bijvoorbeeld natuur, geschiedenis, architectuur, kunst). Daardoor worden concrete bezienswaardigheden in een bredere context geplaatst. De Groene Gids neemt meestal een aantal toeristische routes in hun reisboeken op. Deze reisgidsen van Michelin bevatten vaak een pagina waarop de voor gezinnen interessante reisdoelen zijn opgesomd. De nogal tekstuele opzet spreekt jammer genoeg minder tot de verbeelding van jon  geren. Ook de ANWB heeft talrijke inhoudelijk goede reisboeken gepubliceerd.

Reisgidsen Berlijn Reisgidsen Berlijn
Reisgidsen Parijs Reisgidsen Parijs
Reisgidsen Provence Reisgidsen  Provence
Reisgidsen normandie Reisgidsen Normandië
Reisgidsen Elzas Reisgidsen Elzas