Uittips met kinderen

Alles over Frankrijk

Herfstvakantie

1. Vakantieparken in Nederland

Park Zandvoort (Centerparcs)

Meer informatie en boeken (park zandvoort)

Parc Zandvoort ligt bij de duinen. Genieten van een mooie herfstdag in het vakantiepark is geen probleem. Op het terrein liggen diverse speeltuintjes en je kunt er Midget Golf spelen. Het nabijgelegen strand is ideaal om even lekker uit te waaien of te vliegeren. De herfst is echter wispelturig. Gelukkig heeft Parc Zandvoort een subtropisch zwembad en een overdekt activiteitenparadijs. In de omgeving liggen veel bezienswaardigheden en andersoortige attracties. Diverse toeristische attracties zijn ook geschikt voor regenachtige dagen.

Parc Zandvoort

Landal Coldenhove (Hoge Veluwe)

De natuur van de Hoge Veluwe oogt betoverend in de herfst. Nationaal Park de Hoge Veluwe heeft meer te bieden dan natuurschoon. Museonder (museum met het leven onder het aardoppervlak als thema), jachthuis St. Hubertus en het wereldberoemde Kröller-Müller Museum liggen te midden van al dat natuurschoon. De Apenheul in Apeldoorn, het Openluchtmuseum en Burgers Zoo zijn eveneens zeer geschikt voor een uitstapje met het gezin. Al deze bezienswaardigheden lenen zich niet of minder goed voor een onstuimig herfstdag. Landal Coldenhove heeft gelukkig enkele faciliteiten waar kinderen ook tijdens onstuimig herfstweer volop kunnen genieten van de vakantie. Landal heeft overigens meer vakantieparken in deze omgeving.

Andere gunstig gelegen vakantieparken

De hieronder opgesomde vakantieparken bevinden zich ook in een omgeving met boeiende toeristische attracties. In Nederland zijn veel musea en andersoortige bezienswaardigheden (kastelen, paleizen, botanische tuinen ) gratis toegankelijk voor jonge kinderen en houders van een museumjaarkaart. Er is ook een museumjaarkaart voor jongeren (onder de 18, doorgaans niet interessant voor kinderen onder de 6).Voor gezinnen die regelmatig ergens heen gaan kan de Museumjaarkaart voordelig zijn.

2. Vakantieparken in Frankrijk

Lac d'Ailette

Een leuk adres voor de herfstvakantie is Lac d’Ailette (Centerparcs), gelegen in het noorden van Frankrijk. Dit grote vakantiepark biedt veel mogelijkheden tot recreatie. Daartoe behoren een mooi zwemparadijs met tropische planten, een waterspeeltuin en diverse glijbanen. Op een regenachtige dag hoeft u zich niet te vervelen. Zo is er voor kinderen van de basisschoolleeftijd een grote binnenspeeltuin. De sporthal met trampoline en springkussens is vooral populair bij tieners en volwassenen. De dichts bij gelegen bezienswaardigheid is het historische stadje Laon. In deze op een heuvelrug gelegen plaats voelt de wind nogal snel guur aan, dus houdt daar rekening mee. Bij wisselvallig herfstweer of kou is Reims een geschikter reisdoel. Deze stad heeft meerdere interessante bezienswaardigheden, waarvan enkele ook geschikt zijn voor een regenachtige dag.

Ook geschikt voor de herfstvakantie

Résidence Le Clos d’Eguisheim ligt in het charmante Eguisheim, dicht bij Colmar. In de omgeving zijn zowel interessante bezienswaardigheden als specifiek voor gezinnen geschikte toeristische attracties gelegen. Meer informatie daarover is terug te vinden op onze aan de Elzas gewijde pagina. Veel van deze bezienswaardigheden zijn overigens minder geschikt voor regenachtige dagen. Het niet ver van het vakantiepark verwijderde Bazel biedt dan diverse alternatieven! Zo is het in deze Zwitserse stad gelegen Tinguely-museum bijzonder geschikt om kinderen op een laagdrempelige manier in contact te brengen met kunst. Lees onze eigen review van Résidence Le Clos d’Eguisheim (met foto’s) of lees meer op: Meer informatie en boeken: Résidence Le Clos d’ Eguisheim